Nóż Zwieger Forte do chleba 20cm
Noże FORTE to elegancka linia noży wyróżniających się prostą, wręcz ascetyczną formą. Samo ostrze wycięto z wysokowęglowej stali niemieckiej X50CrMoV15 charakteryzującej się wyjątkową, jak na rodzaj noży codziennych, twardością 54 HRC gwarantującą długą żywotność ostrza, a jednocześnie zachowano przy tym stosunkowo niewielką wagę całego noża. Należy podkreślić, że także sama ostrość noży FORTE nie odbiega w żaden sposób od ostrości noży używanych przez profesjonalnych kucharzy i nie wymaga częstego ostrzenia.
Ceny podane bez kosztów dostawy.
Ceny podane bez kosztów dostawy.
Kod produktu: 877799
Kod kreskowy: 5906395877799
Administratorem danych osobowych jest GROS Tokarski Władysław. Przetwarzamy je w celu przesłania odpowiedzi na zapytanie. Więcej informacji dotyczących przetwarzania danych osobowych znajduje się w polityce prywatności.
Opis
FORTE nóż do chleba
Wykonana z najwyższej klasy tworzywa ABS, ergonomiczna i wyprofilowana rękojeść doskonale układa się w dłoni, dzięki czemu chwyt jest wygodny i pewny, a niewielka waga noża sprawia, że krojenie, nawet długotrwałe, nie sprawia dyskomfortu czy bólu ręki. Noże FORTE to połączenie subtelnej, prostej formy z niezwykłą użytecznością, która powoduje, że są pożądanym elementem wyposażenia każdej, zarówno klasycznej, jak i nowoczesnej kuchni.
Teraz, gdy coraz częściej pieczemy własny chleb, warto pomyśleć o nożu, który idealnie posłuży nam do szybkiego przygotowania kanapek. Kanapek dla całej rodziny, równych, o wybranej przez nas grubości. Wielokrotnie, zamiast naciąć skórkę delikatnie, gnietliśmy go, by móc go pokroić. Ukrojenie odpowiedniej grubości kromki przysparzało nam ogromnego trudu. Nasz nóż do pieczywa, dzięki swoim specyficznym, ząbkowanym ostrzom poradzi sobie ze świeżym, wyjętym z pieca chlebem , jednocześnie nie zmieniając przy tym kształtu pieczywa. Podobnie kilkudniowe zbożowe wypieki podczas krojenia nie rozpadną nam się w rękach.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.