Menu
Szukaj
Koszyk
Menu
Szukaj
Koszyk
Producent: Zwieger (przejdź do strony: https://gros24.pl/Zwieger)

Nóż kuchenny Zwieger Obsidian 20cm

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

OBSIDIAN to nowoczesna linia noży typu forged wykonanych z najwyższej jakości niemieckiej stali nierdzewnej (X50CrMoV15) charakteryzującej się niezwykłą wytrzymałością i twardością sięgającą 56 HRC. Wycinane z jednego kawałka stali ostrze, hartowane w kilkustopniowym procesie temperaturowym regulowanym komputerowo, zapewnia długą żywotność ostrza, jak i całego noża. Poczwórny fabryczny system ostrzenia gwarantuje bardzo wysoką ostrość i długotrwałą pracę bez konieczności ponownego ostrzenia.

Przejdź do pełnego opisu
109,00 zł
z 23% VAT

Ceny podane bez kosztów dostawy.

szt
Dostępność:
na wyczerpaniu
Czas wysyłki: 24 godziny

Kod produktu: 70237

Kod kreskowy: 5903357370237

Zapytaj o produkt

Opis

OBSIDIAN – nóż do plastrowania 20 cm

Specjalnie zaprojektowana nasada ułatwia docisk noża do potrawy, dzięki czemu efekt krojenia jest doskonały nawet przy użyciu niewielkiej siły. Wykonana z najwyższej klasy tworzywa ABS rękojeść zapewnia ergonomię, a co za tym idzie wygodę użytkowania. Wtopiony w rączkę elegancki emblemat marki ZWIEGER dopełnia i potwierdza wysoką jakość noży OBSIDIAN, dzięki czemu stanowią one prawdziwą gratkę dla koneserów.

  • Najwyższej jakości materiał – hartowana niemiecka stal nierdzewna X50CrMoV15 o wyjątkowej twardości 56 HRC
  • Wycinane z jednego kawałka stali ostrze full-tang – głownia i rękojeść stanowią integralną, stalową całość
  • Wyjątkowo ostre, wytrzymałe ostrze dzięki poczwórnemu, fabrycznemu systemowi ostrzenia
  • Specjalnie zaprojektowana nasada ułatwiająca docisk do potrawy, potęgująca efekt krojenia
  • Ergonomiczna, wykonana z najwyższej klasy tworzywa ABS rękojeść
  • Wtopiony w rączkę emblemat marki ZWIEGER stanowi o elegancji noża i potwierdza jego najwyższą jakość

Ten typ noża najłatwiej umiejscowić gdzieś pomiędzy nożem uniwersalnym, a nożem szefa. Jest wyraźnie większy od typowego noża uniwersalnego, a jego klinga, choć zbliżona długością do noża szefa, jest od niego węższa, a tym samym sam nóż jest zauważalnie lżejszy. Większość lubujących się w kuchennych zadaniach używa go głównie do krojenia praktycznie każdego rodzaju surowego mięsa (zwłaszcza większych kawałków), jak również do oddzielania go od kości. Spiczaste, ostre zakończenie, przy wąskiej klindze pozwala łatwo wycinać mięso nawet w ciężko dostępnych miejscach. Ponadto idealnie nadaje się do porcjowania wędlin, szynki, czy też pieczonego drobiu. Przez to wszystko jest szczególnie popularny m.in. w Stanach Zjednoczonych. Reasumując – kuchenny niezbędnik każdego mięsożercy.

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz