
Nóż Zwieger Practi Plus szefa kuchni 20cm
Opis
PRACTI PLUS nóż szefa
Jednocześnie należy podkreślić, że także sama ostrość noży PRACTI PLUS w żaden sposób nie odbiega od ostrości noży używanych przez profesjonalnych kucharzy i nie wymaga częstego ostrzenia. Co więcej, zastosowana ergonomiczna i wyprofilowana rękojeść doskonale układa się w dłoni, przez co chwyt jest wygodny i pewny, a praca z nożem, nawet długotrwała, nie sprawia dyskomfortu czy bólu ręki. Wszystkie te czynniki sprawiają, że noże PRACTI PLUS stają się idealnym rozwiązaniem dla wszystkich tych, którzy codziennie spędzają w kuchni dużo czasu, a jednocześnie oczekują od narzędzia szybkiego i efektywnego działania.
Najstarszy i najbardziej klasyczny wśród klasycznych typ noża. Przez tysiąclecia w bardzo niewielkim stopniu zmieniał swój kształt, jednakże cały czas ewoluując do formy, którą znamy obecnie. Stanowi jedno z najdoskonalszych, najbardziej ergonomicznych narzędzi kuchennych używanych na całym świecie. Masywny, budzący respekt kształt, paradoksalnie koliduje z faktem, że idealnie odnajduję się w zadaniach wymagających precyzji. Tym samym czynności, w których nóż ten nie znajdzie zastosowania, jest niewiele. Praktycznie w każdej technice krojenia (szatkowanie, siekanie, wykrawanie, porcjowanie, rozdrabnianie) czy to mięs, czy owoców, nóż szefa będzie przedłużeniem naszej ręki, a także narzędziem do spełniania naszych kulinarnych wyobrażeń. Najbardziej funkcjonalny typ kuchennego narzędzia, jaki do tej pory powstał. Podstawowy nóż każdego szefa kuchni.