Menu
Szukaj
Koszyk
Menu
Szukaj
Koszyk
Producent: Zwieger (przejdź do strony: https://gros24.pl/Zwieger)

Nóż Zwieger Obsidian 18cm Santoku

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

OBSIDIAN to nowoczesna linia noży typu forged wykonanych z najwyższej jakości niemieckiej stali nierdzewnej (X50CrMoV15) charakteryzującej się niezwykłą wytrzymałością i twardością sięgającą 56 HRC. Wycinane z jednego kawałka stali ostrze, hartowane w kilkustopniowym procesie temperaturowym regulowanym komputerowo, zapewnia długą żywotność ostrza, jak i całego noża. Poczwórny fabryczny system ostrzenia gwarantuje bardzo wysoką ostrość i długotrwałą pracę bez konieczności ponownego ostrzenia.

Przejdź do pełnego opisu
129,00 zł
z 23% VAT

Ceny podane bez kosztów dostawy.

szt
Dostępność:
na wyczerpaniu
Czas wysyłki: 24 godziny

Kod produktu: 70244

Kod kreskowy: 5903357370244

Zapytaj o produkt

Opis

OBSIDIAN – nóż santoku 18 cm

Specjalnie zaprojektowana nasada ułatwia docisk noża do potrawy, dzięki czemu efekt krojenia jest doskonały nawet przy użyciu niewielkiej siły. Wykonana z najwyższej klasy tworzywa ABS rękojeść zapewnia ergonomię, a co za tym idzie wygodę użytkowania. Wtopiony w rączkę elegancki emblemat marki ZWIEGER dopełnia i potwierdza wysoką jakość noży OBSIDIAN, dzięki czemu stanowią one prawdziwą gratkę dla koneserów.

  • Najwyższej jakości materiał – hartowana niemiecka stal nierdzewna X50CrMoV15 o wyjątkowej twardości 56 HRC
  • Wycinane z jednego kawałka stali ostrze full-tang – głownia i rękojeść stanowią integralną, stalową całość
  • Wyjątkowo ostre, wytrzymałe ostrze dzięki poczwórnemu, fabrycznemu systemowi ostrzenia
  • Specjalnie zaprojektowana nasada ułatwiająca docisk do potrawy, potęgująca efekt krojenia
  • Ergonomiczna, wykonana z najwyższej klasy tworzywa ABS rękojeść
  • Wtopiony w rączkę emblemat marki ZWIEGER stanowi o elegancji noża i potwierdza jego najwyższą jakość

Idealne narzędzie przede wszystkim dla tych, którzy lubują się w nowościach i eksperymentach kulinarnych. Także dla tych, którzy szukają nowych doznań w smakach azjatyckich. Ten nóż to specyficzne połączenie cech małego tasaka oraz noża Gyuto bazującego kształtem na typowym, europejskim nożu szefa. Oprócz wyjątkowo specyficznego, rzucającego się w oczy i robiącego wrażenie kształtu ostrza, nóż ten jest jednym z ulubionych narzędzi do siekania i szatkowania warzyw oraz owoców, świeżych ziół, jak również do krojenia, czy cięcia mięsa pozbawionego kości. Zawdzięcza to swojej wyjątkowej ergonomii krojenia, przez co często sam zastępuje te średnie, jak i większe noże kuchenne. Sprawne posługiwanie się tym nożem wymaga jednak treningu, jak i przyzwyczajenia do „nietypowego” kształtu, dalekiego od tego jaki towarzyszył nam przez lata. Jednakże już po kilku próbach nasze kuchenne wyczyny staną się nie tylko efektowne, ale przede wszystkim efektywne. Jeśli gotowanie to Twoje życie, nóż Santoku powinien być jego częścią.

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz