Nóż Zwieger Obsidian 13cm uniwersalny
OBSIDIAN to nowoczesna linia noży typu forged wykonanych z najwyższej jakości niemieckiej stali nierdzewnej (X50CrMoV15) charakteryzującej się niezwykłą wytrzymałością i twardością sięgającą 56 HRC. Wycinane z jednego kawałka stali ostrze, hartowane w kilkustopniowym procesie temperaturowym regulowanym komputerowo, zapewnia długą żywotność ostrza, jak i całego noża. Poczwórny fabryczny system ostrzenia gwarantuje bardzo wysoką ostrość i długotrwałą pracę bez konieczności ponownego ostrzenia.
Ceny podane bez kosztów dostawy.
Ceny podane bez kosztów dostawy.
Kod produktu: 70251
Kod kreskowy: 5903357370251
Administratorem danych osobowych jest GROS Tokarski Władysław. Przetwarzamy je w celu przesłania odpowiedzi na zapytanie. Więcej informacji dotyczących przetwarzania danych osobowych znajduje się w polityce prywatności.
Opis
OBSIDIAN – nóż uniwersalny 13 cm
Specjalnie zaprojektowana nasada ułatwia docisk noża do potrawy, dzięki czemu efekt krojenia jest doskonały nawet przy użyciu niewielkiej siły. Wykonana z najwyższej klasy tworzywa ABS rękojeść zapewnia ergonomię, a co za tym idzie wygodę użytkowania. Wtopiony w rączkę elegancki emblemat marki ZWIEGER dopełnia i potwierdza wysoką jakość noży OBSIDIAN, dzięki czemu stanowią one prawdziwą gratkę dla koneserów.
- Najwyższej jakości materiał – hartowana niemiecka stal nierdzewna X50CrMoV15 o wyjątkowej twardości 56 HRC
- Wycinane z jednego kawałka stali ostrze full-tang – głownia i rękojeść stanowią integralną, stalową całość
- Wyjątkowo ostre, wytrzymałe ostrze dzięki poczwórnemu, fabrycznemu systemowi ostrzenia
- Specjalnie zaprojektowana nasada ułatwiająca docisk do potrawy, potęgująca efekt krojenia
- Ergonomiczna, wykonana z najwyższej klasy tworzywa ABS rękojeść
- Wtopiony w rączkę emblemat marki ZWIEGER stanowi o elegancji noża i potwierdza jego najwyższą jakość
Stanowi swoisty balans między tymi najmniejszymi, a tymi największymi, stosunkowo ciężkimi nożami. Stąd też idealnie posłuży m.in. osobom o mniejszych, filigranowych dłoniach, dla których nóż szefa może wydawać się za duży. Mając dobrej jakości nóż uniwersalny, ostry, o ergonomicznej rękojeści, z powodzeniem użyjemy go tak do warzyw i owoców, jak też do luzowania mięsa. Przy odrobinie wprawy posłuży nawet do filetowania. Niewielka waga i precyzja w krojeniu to cechy, za które przede wszystkim kobiety cenią sobie ten rodzaj noża. Jednakże jego uniwersalność może posłużyć każdemu.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.